Parken strekker seg over 1 500 m2 med ulike soner og elementer. Broen over elven, og bryggestien som er en del av den lange gangsveien som strekker seg langs hele Akerselva fungerer som forbindelseslinjer både på tvers og langs av elven. Videre har parken oppholdssoner som en urban plass med amfi, lekelandskap, en stor gresslette, og tilgang til elven ved en fisketrapp.
Utover å være et rekreasjonsområde, takler og løser parken mange utfordringer. Robusthet har vært gjennomgående for utformingen. Det betyr landskapsarkitektur som tåler å eldes gjennom langvarig bruk. Den er laget for å håndtere 200 års-flommen, kraftige regnskyll, tørke og generasjoner med besøkende. Også plantevalget er bevisst robust. Det er for det meste ganske tørt i Oslo, og plantene er derfor valgt ut fra evnen til å tåle lang tørke, men tåler også å bli stående i vann en stund etter et regnskyll.
Utformingen inviterer unge som voksne til lek, en pustepause og en hyggelig og trygg passasje. Hjertet i parken er lekelandskapet og amfiet, de sonene hvor folk oppholder seg mest. Kombinasjonen av amfiet og lekeplassen fungerer godt både for store og små. Barna vil leke og rase fra seg, og de voksne har mulighet til å sitte ned i amfiet og følge med.
Formen på blomsterbedene mimer de tørre elvebankene man ser i elven, og i skråningen over bryggestien får det gro vilt. Det er verdifullt med små bruddstykker av vill natur i et urbant miljø.
Vinkelen på amfiet er tilpasset solen for flest mulig soltimer. Områdets industrihistorie vises i heliografier i trappetrinnene i amfiet, og i en tegneseriestripe av relieffer plassert i det tredje trinnet. Kunstneren Lars Fiske og Oslo Industrimuseum ble involvert for å hente ut de viktigste delene av historien og utvikle relieffene. Disse er organisert som en tidslinje, og om man titter litt nærmere på siste tegneserierute i rekken ser man barn som leker med vann, en referanse til dagens bruk.
Landskapsarkitektene hadde høye ambisjoner for lekelandskapet. På lekeplassen er alt untatt rutsjestengene spesialdesignet og unikt for parken. Den historiske mølledriften og vann er hovedtema. Vann er et uimotståelig element for barn, og lekeplassen er designet med et vannoppkomme for å vekke barns nysgjerrighet og lekenhet.
Belysning er et viktig element for opplevd trygghet. Langs gangveien følges man av samme myke parkbelysningen som er gjennomgående langs hele Akerselva. mens på selve bryggestien er belysningen lagt langs håndlisten på rekkverket for å hindre at lysforurensningen skaper et fiendtlig miljø for fisken.