Planlegging og prosjektering, veien til en skadefri bygge- og anleggsplass
Hold av dagene!
Sammen med Statsbygg, Forsvarsbygg, Jernbaneverket, Statens vegvesen og RIF inviterer Arkitektbedriftene i Norge til seminar, besøk på bygge- og anleggsplasser og workshop. Dagene er for deg som er byggherre, koordinator, arkitekt, prosjekterende eller entreprenør.
Tirsdag 13. oktober
Åpningsseminar på Chateau Neuf i Oslo. Temaet er planlegging og prosjektering: Hvordan lærer vi av hverandre, slik at vi tenker sikkerhet, helse og arbeidsmiljø fra idé til ferdigstillelse? Den nye SHA-prisen vil bli delt ut for første gang.
Meld deg på via Statsbyggs nettsider her.
Onsdag 14. oktober
Besøk på bygge- og anleggsplasser rundt om i landet: Vi inviterer til prosjekterende til byggeplasser flere steder i landet. Vi setter fingeren på hvordan valg i prosjekteringsfasen påvirker hverdagen på en byggeplass.
Torsdag 15. oktober
Workshop på Statens Hus i Trondheim: I samarbeid med Arbeidstilsynet inviteres byggherrer, prosjekterende og entreprenører til workshop. Hva kan alle aktører i et bygge- eller anleggsprosjekt bidra med for å oppnå en skadefri arbeidsplass? Les mer om programmet og meld deg på her.
12.-16. oktober: Aktivitet på alle planprosjekter og bygge-, drifts- og vedlikeholdsprosjekter
Se hvordan Arbeidstilsynet definerer SHA og HMS her.
Hensikten er å engasjere alle i å reflektere over:
- Riktig valg av prosjektert løsning, framdrift og rekkefølge kan redde liv og helse. DITT bidrag betyr noe! Hva kan jeg bidra med?
- Hvordan håndtere endringer i prosjekterte løsninger under bygging for å sikre SHA?
- Hvordan sikrer vi erfaringsoverføring mellom fasene?
- SHA er mitt ansvar – hva kan jeg bidra med?
Arrangører:
Charter for en skadefri bygge- og anleggsnæring
Hvert år dør det arbeidstakere på norske bygge- og anleggsplasser. Rundt 100 får varige mén som følge av skade og ca. 8 000 har skaderelatert fravær. Skadene fordeler seg på mange typer og skyldes komplekse sammenhenger mellom direkte og bakenforliggende årsaker. Skal vi skape en skadefri bygge- og anleggsnæring, betinger dette gode systemer, god kompetanse og gode holdninger i alle ledd. Det å unngå skader krever både at den enkelte part tar et selvstendig ansvar, og at vi gjennom gjensidig involvering skaper en kollektiv innsats fra alle i næringen.